Buhar Kazanı

Katalog

Aşağıdaki Linkten Kataloğumuzu İndirebilirsiniz.

KATALOG.PDF
1.25M

BIRLIKTE
ÇALIŞALIM

Sizler de projelerinize uzman görüşü ve tecrübe ile çözüm üretmek isterseniz bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Buhar Kazanı

Buhar kazanı tarihini incelediğimizde görmekteyiz ki Sanayi Devrimi ile birlikte insanlar geçmişten günümüze kadar buharı birçok amaçlar için kullanmışlardır. Buhar kullanımın temel sebepleri de çevre dostu olması ve düşük maliyete sahip olmasıdır. Bu avantajları ile birlikte geçmişten günümüze kadar başta endüstriyel alanlar olmak üzere birçok alanda sıklıkla tercih edilmiştir.

Buhar Kazanı Nedir?

Buhar kazanı, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı türlerde üretilmiştir. Buhar kazanları kullanım alanlarına ve kullanım amacına göre çeşitli sınıflandırmalar yapılmıştır. Büyük kapasitelere sahip yüksek basınçlı buhar kazanları yer alıyor. Buhar kazanı türleri de şu şekilde sıralanabilir;

Yakıt tipine göre buhar kazanları,

Boru tipine göre buhar kazanları,

İşletme ihtiyaçlarına göre buhar kazanı tercihi de doğru bir şekilde yapılması oldukça önem arz ediyor.

Yakıt Tipine Göre Buhar Kazanları

Endüstriyel alanda sıklıkla tercih edilen buhar kazanı çeşitlerinden biri de üç geçişli skoç tipi buhar kazanıdır. Bu buhar kazanının kullanım alanları arasında buhar türbinleri, gıda endüstrisi, kağıt endüstrisi, rafineriler, gübre endüstrisi, kimyasal prosesler, buharlı ısıtma sistemleri yer alıyor. Skoç tipi buhar kazanları büyük su hacmine sahiptirler. Bu açıdan ihtiyaç duyulan buharı hızlı bir şekilde verir. Bu kazanlar katı yakıtsıvı yakıtgaz yakıt, biyogaz kullanıma uygun olarak tasarlanmıştır. Yüksek verime sahiptir. İlave ekonomizer ile %95’e kadar kazan verimi sağlanabiliyor. Ani buhar çekimi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor. Skoç tipi buhar kazanları geniş buharlaşma hacmine sahiptir.

Buhar kazanı türlerinden biri de danks tipi yarım silindirik buhar kazanıdır. Katı yakıt ile çalışacak işletmeler için tercih edilen bir buhar kazanıdır.

Bu kazan tiplerinin alt kısımları geniş ve açıktır. Bu özelliği ile su ile teması düşük seviyededir. Ancak bu kazan tiplerinde sıvı ve gaz yakıt kullanımında ısı kaybı da çok fazla olur. Danks tipi yarım silindirik buhar kazanlarında ısı kaybı için alt kısmına ızgara döşenebilir. Geniş yanma hücresine sahiptir. Özellikle katı yakıt kullanımında avantaj sağlıyor. Bu açıdan tercih edilen buhar kazanı türüdür.

Buhar kazanlarının türlerinden bir diğeri de sekonder yakışlı buhar kazanıdır. Sekonder yakışlı buhar kazanlarında katı yakıt kullanılıyor. Katı kayıt olarak da linyit kömürleri tercih ediliyor. Linyit kömürleri hızlı bir şekilde gaz haline gelen ve yanıcı madde içeren bir yakıt türüdür. Buhar kazanlarında hızlı bir şekilde gazlaşma sağlanabiliyor. Sekonder yakışlı buhar kazanlarında ısı potansiyelinden çok daha fazla faydalanılıyor. Yanmamış durumda olan karbon parçacıklarının taşıdığı ısı ile verimlilik arttırılıyor.

Boru Tipine Göre Buhar Kazanları

Buhar kazanları boru tipine göre de sınıflandırılıyor. Boru tipine göre alev borulu ve duman borulu olarak çeşitlendirilmiştir.

Alev Borulu

Alev borulu buhar kazanlarının çeşitli avantajlı özellikleri yer alıyor. Bu avantajlı özellikleri ise;

Buhar kazanının çalışması için gerekli su, istenen basınç değerine buharın yükselmesi için uzun süre gerekebiliyor. Alev ve duman borulu kazan türleri dünya genelinde oldukça fazla kullanılan kazan türleridir. Bu kazan türlerinin çalışma prensibi de, kazan içerisine yerleştirilen borular aracılığı ile sıcak alev gazlarının geçişi sağlanır ve ısı transferi suya yapılır. Böylelikle buhar üretiminin gerçekleşmesi sağlanır. Buhar kazan türlerinden bir diğeri de palet kazandır. Enerjiyi petrol ya da gaz ile doldurulmuş brülör yardımı ile alarak buhar üretimi sağlar. Su borulu kazanlarda genellikle 30 bar değerine sahip buhar jenaratörü sistemleridir.

Duman Borulu

Duman borulu kazanlarının avantajları arasında inşaatta kompakt olması, buhar ihtiyacı sırasında gerekli dalgalanmayı karşılayabilmesi, oldukça uygun olması gibi özellikler yer alıyor.

Buhar Kazanı Kullanım Alanları

Buhar kazanları farklı kullanım alanlarına sahiptir. Kullanım alanlarına göre sanayi tipi, sabit, lokomotif, tekstil buhar kazanları yer alıyor. Buhar kazanları kazan basınçlarına göre yüksek ve süper kritik basınçlı kazanlar olarak da ikiye ayrılıyor. Apartmanlarda, alışveriş merkezlerinde, gıda endüstrisinde, inşaat malzemeleri endüstrisinde, kalorifer sistemlerinde, kauçuk üretim sistemlerinde, kağıt endüstrisinde, ahşap şekillendirme sistemlerinde, gübre endüstrisinde, buharlı ısıtma sistemlerinde, petrokimyada, rafineride, sterilizasyon sistemlerinde, ilaç endüstrisinde, termik santrallerinde kullanılıyor.

Buhar kazanları ideal ısı taşıyıcısı olması, küçük boyutlardaki borular ile daha fazla ısı taşıyabilme, çevre dostu olması, enerji tasarrufu sağlaması, düşük maliyete sahip olması, sıcaklık kontrolünün hassas bir şekilde gerçekleştirilebilmesi, korozyon riskini azaltması, ısı kayıplarının az olması, küçük çaplı borular ile ısının kolayca iletilebilmesi, yatırım giderlerinin az olması, az yalıtıma gereksinim duyması, uygun montaj maliyetine sahip olması, buharın alevlenme özelliğinin olmaması, steril bir akışkan olması gibi birçok avantajlı özellikleri ile tercih ediliyor.

x

TEKLİF AL

    Page:
    1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44 , 45 , 46 , 47 , 48 , 49 , 50 , 51 , 52 , 53 , 54 , 55 , 56 , 57 , 58 , 59 , 60 , 61 , 62 , 63 , 64 , 65 , 66